LA VOLAN. Lexus RC F debutează oficial la Salonul Auto de la Detroit

Data publicării:
2015-Lexus-RC-F-01-550x309 1

Lexus este, în general, o marcă asociată cu ideea de lux și confort. Dincolo de percepția generală, modelele sale au fost întotdeauna adevărate provocări în materie de putere și tehnologie, iar trecerea în 2014 pare să accentueze această caracteristică.

Salonul Auto de la Detroit, cel mai important eveniment auto nord-american a avut parte de câteva vedete pe patru roți chiar din prima zi. Fără îndoială, una dintre acestea este versiunea sport a lui Lexus RC Coupe, care a primit în plus particula F la finalul denumirii, un aspect extrem de agresiv și foarte mulți cai-putere sub capotă.

Ca de obicei, aerul de boxer gata să sară la bătaie este dat de cele două spoilere față și spate, parcă supradimensionate mai mult ca oricând, precum și de pragurile laterale și de jantele forjate din aluminiu de 19 inci.

Atuul cel mai important se regăsește însă la nivelul motorizării, unde V8-ul de 5 litri este capabil să dezvolte o putere de 460 de cai. Iar stabilitatea la viteze mari este asigurată și de un spoiler activ, care se ridică singur atunci când acul vitezometrului sare de 80 de kilometri pe oră.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri