LA VOLAN. McLaren P1, bolidul de peste 900 de cai-putere, care consumă doar 8,3 litri la suta de kilometri

Data publicării:
mclaren-p1-geneva

Britanicii au făcut un anunț public în care au prezentat realizările hipercarului de serie care urmează să fie lansat în perioada următoare, iar rezultatul este că mașina va avea o viteză maximă limitată electronic la 350 de kilometri pe oră.

Totodată, P1 va accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,8 secunde, ceea ce reprezintă o valoarea egală cu cea a lui Porsche 918 Spyder.

Pe măsură ce viteza crește, însă, McLaren P1 va depăși concurentul german atât la 200 de kilometri, cât și la 300 de kilometri pe oră, pentru ultima valoare având nevoie de numai 16,5 secunde de la plecarea de pe loc.

Deși poate părea curios, nu acesta va fi cel mai rapid automobil de serie din lume, deoarece noul LaFerrari are deja un timp confirmat pentru accelerația de la zero la 300 de kilometri de 15,5 secunde.

Totuși, P1 punctează și la alte capitole, cum ar fi frânarea completă de la 300 de kilometri pe oră, având nevoie de 6,2 secunde și o distanță de 246 de metri. Poate cel mai impresionant lucru este însă consumul pe care îl avansează britanicii. În pofida cifrelor excelente, aceștia susțin că ansamblul hibrid cu o putere totală de peste 900 de cai ar avea nevoie de doar 8,3 litri la suta de kilometri.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri