LA VOLAN. Mini Cooper, la a treia generație. Noul model este mai lung și consumă mai puțin

Data publicării:
MINI-F56-Cooper-S-08s

L-ați văzut peste tot și, chiar dacă îl știți și îl cunoașteți bine, este imposibil să nu vă atragă privirile atunci când dați ochii din nou cu el. Este vorba de nimeni altul decât iconicul hatchback Mini Cooper, care a primit la începutul acestei săptămâni o nouă generație. Este cea de-a treia în cei 12 ani scurși de când bavarezii de la BMW au preluat celebrul model britanic.

De data aceasta, Mini este mai lung. Nu este la fel de mare cât un Countryman, dar a primit totuși aproape zece centimetri în plus, în timp ce și celelalte dimensiuni ale sale s-au mărit, suficient cât să se distingă încă de la prima vedere.

În funcție de versiunea de echipare, Mini Cooper poate fi echipat cu un afișaj TFT cu patru linii, fie cu un ecran mutimedia color cu diagonală de 8,8 inci. Pe lângă numeroasele funcții de infotainment, acesta face legătura și cu sistemele MINI Connected, care, după ce ani de zile au fost compatibile doar cu produsele Apple, acum oferă suport și pentru Android.

Există mai multe motorizări ale noului Mini Cooper. Mai întâi un diesel în trei cilindri, de 1,5 litri și 116 cai, care anunță un consum de numai 3,8 litri la suta de kilometri. Urmează o unitate pe benzină de 1,5 litri și cu o putere de 136 de cai, pentru ca cel mai puternic motor să provină direct de la BMW, fiind vorba de un propulsor turbo pe benzină cu dublă turbină, de 2 litri și 192 de cai.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri