LA VOLAN. Motoare de la Mioveni pe Mercedes şi Smart

Data publicării:
smart

Noua generație Smart Fortwo este așteptată să vină în cursul lui 2014, dar nimeni nu-și imagina că aceasta va fi pusă în mișcare de un motor comun cu modelele românești Logan și Sandero. Este vorba de propulsorul de 0,9 litri TCe, care, produs în întregime la Mioveni, va echipa viitoarea generație Smart Fortwo. Iar propulsorul nu va fi singurul lucru pe care Smart îl va împărți cu modelele de sub patronajul Renault, deoarece platform va fi preluată de la Twingo.

Colaborarea la nivelul propulsorului și sasiului lui Smart a fost posibilă ca urmare a unui acord de colaborare semnat in 2012 între Mercedes și Renault. De altfel, ca urmare a aceleiași înțelegeri, în vara acestui an au fost implementate și motoare diesel dci de 1,5 litri pe modele aparținând claselor A și B ale constructorului din Stuttgart, pentru ca în urmă cu puțin timp să vina și rândul sedanului CLA să-l primească sub capotă.

Dacă nu intervine nimic din punct de vedere tehnic, noua generație Smart prevăzută cu motorul pe benzină de mic litraj produs la Mioveni, va ajunge pe piață în cea de-a doua jumătate a anului 2014.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri