LA VOLAN. Porsche reînvie modelul Targa. Modelul va costa până la 125.000 de euro

Data publicării:
porsche-1

Mai mulți producători auto au avut ca strategie în ultimii ani readucerea în actualitate a unor modele care au făcut istorie în trecut, dar care au dispărut de pe firmamentul auto deja de ani buni.

La fel stau acum lucrurile cu cei de la Porsche, care au profitat de primul eveniment auto major din 2014 și au readus la viață celebrul Porsche 911 Targa, acum cu două versiuni complet noi. Deschis la începutul acestei săptămâni, Salonul Auto de la Detroit a avut onoarea de a le înfățișa publicului pe noile 911 Targa 4 şi 911 Targa 4S, care propun o trimitere clară la designul din 1965, cu acoperiș mobil și lunetă care înconjoară spatele mașinii.

Acesta și bara din metal ce ține locul montanților centrali sunt practic elementele distinctive ale mașinii, în timp ce pentru decapotarea vehicului sunt suficiente doar 19 secunde, însă doar în momentele în care mașina stă pe loc.

Atât 911 Targa 4, cât și Targa S vor fi disponibile doar cu tracțiune integrală. Primul, propulsat de un motor de 3,4 litri cu șase cilindri și cu o putere de 350 de cai, poate atinge suta de kilometri în 4,6 secunde și are o viteză maximă de 280 de kilometri pe oră.

Porsche 911 Targa 4S este mai puternic, având un motor de 3,8 litri cu șase cilindri și 400 de cai, putând atinge 293 de kilometri pe oră.  

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri