LA VOLAN. Rolls-Royce Phantom de 535.000 de euro

Data publicării:
rolls

Rolls-Royce a fost dintotdeauna apanajul celor bogaţi. Un model de serie costă în jur de 400.000 de euro la ieşirea din fabrică, pentru că la o eventuală revânzare preţul sau să nu scadă sub 250.000 de euro, iar asta în condiţiile în care piaţă să este una extrem de limitată.

Totuşi, producătorul britanic a decis că un spor de lux şi originalitate nu i-ar strica lui Phantom, care va primi în curând o ediţie limitată de numai 35 de unităţi. Colecţia, căci putem s-o numim astfel fără teamă de a exagera, îi va fi dedicată lui Sir Malcolm Cambell, un multiplu deţinător de recorduri de viteză atât pe uscat, cât şi pe apă, din anii '20 şi '30.

Acesta a pilotat doar vehicule cu motorizări Rolls-Royce.

Versiunea ultraexclusivă se va numi Phantom Drophead Coupe Waterspeed şi face trimitere la ambarcaţiunea cu care pilotul a atins 208 kilometri la ora pe apă, în septembrie 1937.

Fiecare exemplar din seria limitată va avea o culoare asemănătoare monoposturilor Bluebird create de Sir Malcolm Campbell. Nuanţa va personaliza inclusiv capacele metalice ale motorului V12 de 6,75 litri, precum şi jantele cu 11 spiţe.

La interior, maşina va primi piele şi logo-ul Bluebird pe cotieră centrală, iiar ceasurile din bord au o grafică inspirată de cele specifice navigaţiei pe apă. În schimbul unei asemenea bijuterii, colecţionarii trebuie să umble serios la conturi: Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed va costa nu mai puţin de 534.000 de euro.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri