LA VOLAN. Safety Car BMW cu 431 de cai-putere

Data publicării:
bmw m4 safety car 1

Mulți s-au întrebat care sunt caracteristicile vehiculelor care îndeplinesc rolul de safety-car în cadrul competițiilor de motorsport. Curiozitatea acestora le-a fost răsplatită în urmă cu câteva zile de BMW, care a deconspirat mai multe detalii legate de vehicul special M4 DTM, conceput cu scopul de a regla tempo-ul din curse atunci când situația de pe circuit impune acest lucru.

În primul rând, un sistem de propulsie puternic, un șasiu de înaltă performanță și o manevrabilitate perfectă în orice condiții meteo sunt condiții obligatorii pentru un model cu asemenea profil.

Motorul de care beneficiază noul Safety-Car DTM are șase cilindri dispuși în linie și dezvolta 431 de cai-putere, alături de un cuplu maxim de 550 newtoni-metri. Viteza de o sută de kilometri pe oră este atinsă de modelul de circuit în numai 4,1 secunde.

La interior există scaune sport Recarom, cu centuri de siguranță Schroth, iar afară mașina a fost echipată cu proiectoare LED în bara față, sistem de comunicare radio, lumini LED pe acoperiș și un design special.

Cum modelele BMW din DTM și-au dovedit mereu priza la public, nici M4 Safety car nu face excepție. Așa că producătorul de la Munchen pune la dispoziția clienților interesați orice accesoriu existent inclusiv în cazul mașinii de siguranță, asta evident contra unor prețuri pe măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri