LA VOLAN. „Uraganul” Lamborghini a ajuns la Geneva. Bolidul are o putere de 610 cai și atinge 200 de km/h în mai puțin de 10 secunde

Data publicării:
huracan

Botezat, în stilul clasic Lamborghini, după un celebru taur de coridă, Huracan LP610-4 este înlocuitorul lui Gallardo, cel mai de succes model din istoria mărcii din Sant'Agata Bolognese.

De altfel, există o asemănare evidentă între Huracan și Gallardo. Propulsat de un motor V10 cu o capacitate de 5,2 litri și o putere de 610 cai, noul bolid este capabil de o viteză maximă amețitoare de 325 de kilometri pe oră.

Accelerația este cel puțin la fel de impresionantă: Huracan are nevoie de numai 3,2 secunde pentru a atinge prima sută de kilometri pe oră, iar în 9,9 secunde deja atinge 200 de kilometri pe oră.

Fiecare cal putere al acestui model trebuie să tragă doar 2,33 kilograme. Deși irelevant la un automobil supersportiv și exclusivist, consumul anunțat de Lamborghini este 12,5 litri la sută, în ciclu mixt.

Asta pentru că Huracan are sistem start/stop și se bucură de o tehnologie nouă care combină injecția directă cu cea indirectă. Mai are tracțiune integrală și o cutie de viteze automată, în șapte trepte, cu dublu-ambreiaj.

Cele mai interesante noutăți de la Salonul Auto de la Geneva vă vor fi prezentate în emisiunea „La Volan” din 15 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri