LA VOLAN. XFR-S Sportbrake, bolidul de 550 de cai, lansat să se bată cu Mercedes E63 AMG și Audi RS6 Avant

Data publicării:
jaguar

Cei de la Jaguar și-au făcut bine temele înaintea Salonului Auto de la Geneva, care va debuta marți. Britanicii se anunță una dintre senzațiile celui mai important eveniment auto al anului, în condițiile în care standul lor va fi concentrat pe dezvăluirea lui XFR-S Sportbrake.

Evident, este vorba despre un supercar menit să se dueleze pe segmentul unor ultrasportive precum Mercedes E63 AMG și Audi RS6 Avant. Pentru asta, Jaguar XFR-S avea nevoie de un motor pe măsură, așa că producătorii s-au oprit asupra unui V8 de 5 litri, care are o putere de 550 de cai și un cuplu de 680 newtoni-metru.

Traduse în performanțele mașinii, aceste cifre sunt sinonime unei accelerații de la zero la 100 de kilometri în doar 4,8 secunde, în timp ce viteza sa maximă este limitată electronic la 300 de kilometri pe oră.

Motorul este cuplat unei cutii automate cu opt viteze. Pentru sporirea stabilității la viteze mari, noul XFR-S a primit și un spoiler amplasat pe acoperiș, asta pe lângă îmbunătățirea sistemelor tehnologice de siguranță active.

Jaguar XFR-S Sportbrake nu este o mașină care se adresează oricui. Aceasta va putea fi comandată încă din luna aprilie, dar numai de către cei care își pot permite să scoată din bancă minimum 100.000 de euro.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri