Lumină de frânare dinamică pentru motociclete

Data publicării:
frana motocicleta bmw motorrad

Lumina de frânare dinamică reprezintă o componentă a strategiei de siguranță a mărcii germane și a fost disponibilă până acum numai pentru autoturisme. Aceasta are rolul de a-i avertiza şi mai bine pe conducătorii care sunt în spate cu privire la manevra de frânare a motocicletei din faţa lor.

Funcţia suplimentară avertizează traficul din spate în două etape, când motocicleta din faţă frânează puternic sau realizează o frânare de urgenţă.

Prima etapă este activată când motocicleta decelerează de la viteze de peste 50 de kilometri pe oră. În acest caz, lumina pentru frână luminează intermitent. Când motocicleta se apropie de oprire, la mai puțin de 14 kilometri pe oră, semnalizatoarele de avarie sunt şi ele pornite ca o a doua etapă. Acestea rămân activate până când motocicleta accelerează din nou la o viteză de minimum 20 de kilometri pe oră.

Sistemul ABS Pro, care include lumini pentru frânare dinamică, este disponibil la şase modele ale constructorului german, din gama anului 2016.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri