Mașina anului în Europa 

Data publicării:
masina

Juriul concursului Maşina Anului în Europa a desemnat finalistele care se luptă pentru cel mai important premiu în industria auto. Câştigătoarea va fi anunţată în luna martie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Cele şapte automobile care au acces în faza finală a acestei competiţii sunt BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, pe care aţi văzut-o testată de Vali Porcișteanu în emisiunea „La Volan", Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-Class, Nissan Qashqai, Renault Twingo şi Volkswagen Passat.

Anul acesta juriul este format din 58 de jurnalişti de profil din mai multe ţări, iar deţinătoarea actuală a titlului este Peugeot 308. Principalele criterii la care trebuie să puncteze automobilele sunt performanţă, stilul, manevrabilitatea, confortul şi ergonomia.

Nu mai puţin importante sunt şi normele de poluare a mediului. Printre cele 31 de automobile nominalizate în prima faza a competiţiei s-au aflat BMW X4, Fiat 500 X, Audi TT şi Porsche Macan. Deşi sunt maşini reuşite şi bine primite de piaţă, acestea nu s-au calificat în finală. Mai multe informaţii din lumea auto, puteţi află în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri