Sari la conținut

Mașina care se încarcă mai repede ca un telefon mobil

Henrik Fisker, directorul Fisker, a prezentat un prototip al vehiculului electric de lux EMotion pe contul său Twitter, înainte ca acesta să fie prezentat oficial. De asemenea, au fost deschise și precomenzile pentru vehiculul de 129.000 de dolari, care necesită un depozit de $ 2000. Producția mașinii va începe în 2019, informează Futurism.com.

Mașina va avea o autonomie de aproape 650 de kilometri, o viteză maximă de 260 km/h, un timp de încărcare de nouă minute pentru 100 de kilometri și utilizează grafenul în baterii. Fisker a anunțat anterior alte caracteristici importante ale mașinii:

EMotion va fi echipat cu un hardware care să permită conducerea complet autonomă atunci când este aprobată și lansată de un furnizor de parteneriat care urmează să fie anunțat în curând. Interiorul va accentua confortul final și interfața cu utilizatorul atât pe scaunele din față, cât și pe cele din spate, iar toate scaunele vor avea acces la ecrane și caracteristici infotainment”.

Fisker EMotion - Electrifying Emotions from Henrik Fisker on Vimeo.

Dacă afirmațiile îndrăznețe ale celor de la Fisker sunt adevărate, mașina va depăși aproape orice alt vehicul electric de pe piață - inclusiv modelul Tesla S. Tesla are o autonomie de până la 300 de kilometri pentru bateria de 85.000 kwh și un timp de încărcare de o oră dacă este utilizată o stație Tesla Supercharger.

Pe aceeași temă