Mașina din carton, perfect funcțională

Data publicării:
lexus

Împreună cu o echipă de ingineri şi designeri din Marea Britanie, producătorul japonez a făcut o „maşină-origami”.

„Am luat un Lexus IS şi l-am transformat într-un model în mărime naturală, făcut din carton. Cu măiestrie, am transformat un material obişnuit într-o sculptură frumoasă. Artizanatul poate fi ceva luxos, dar poate fi şi ceva foarte umil, dar făcut într-un mod foarte frumos”, spune unul dintre cei care a lucrat la proiect.

Replica are la bază un schelet din bare metalice, pe care au fost puse, manual, 1.700 de bucăţi de carton tăiate cu laserul şi lipite între ele. Lexus a dat artiştilor proiectele digitale originale ale sedanului IS, pentru a face o replică fidelă. Interiorul modelului este aproape la fel cu originalul, cu scaune, volan, schimbător de viteze şi chiar suport de pahare. Lexus-ul de carton se poate deplasa, cu ajutorul unui motor electric.

„Cred că sloganul Lexus - Creăm Incredibilul - descrie perfect ce am reuşit să facem. Când oamenii văd maşina, se uită de două ori şi se gândesc dacă nu este cumva o lucrare digitală, care a apărut în lumea reală. O întrepătrundere dintre animaţie şi realitate. Cred că acest element surpriză face proiectul atât de special”, a mai adăugat inginerul.

Maşina-origami urmează să fie prezentată oficial publicului larg la un târg de design din Marea Britanie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri