Maşini inspirate din desenele animate

Data publicării:
masini-1

Designerii de la Nissan au pe birouri maşini în miniatură, dar şi figurine ale personajelor din animaţiile japoneze. Iar un robot din serialul Gundam a inspirat înfăţişarea modelului Nissan GT-R.

Uitați-vă la aceste linii. Sunt abrupte, spre deosebire de liniile netede ale altor mașini, pentru a face mașina să pară mai puternică și mai plină de energie, să aibă atractivitatea unui robot din animațiile japoneze,” explică Shiro Nakamura, directorul de design al Nissan.

Cei de la Nissan spun ca, prin designul modelului GT-R au vrut sa încerce o idee nouă care să diferențieze compania de ceilalți producători de modele sport.

Designul mașinilor sport este inspirat de obicei de animale rapide, jaguari, pume și cai sau de formele corpului unei femei. Această mașină nu are niciunul dintre acele elemente,” spune Shiro Nakamura.

Totuși, elementele din cultura japoneză transpuse pe caroseria mașinilor ar putea fi prea subtile ca să fie remarcate de șoferii europeni și americani. Toyota, în schimb, s-a inspirat din cultura occidentală pentru unele modele. De exemplu, modelul Prius 2016, a fost inspirat Lady Gaga și excentricitatea artistei, după cum au spus designerii Toyota. Companiile japoneze nu au avut niciodată o prezență solidă pe segmentul mașinilor de lux, unde înfățișarea contează la fel de mult ca puterea. Chiar și unele modele de serie japoneze au suferit de-a lungul anilor din cauza designului care nu a fost pe placul occidentalilor. Desigur, acesta nu a fost un obstacol prea mare pentru Toyota în încercarea de a deveni liderul pieței auto mondiale. Un rol important în industria auto a fost jucat și de globalizarea care a redus diferențele de imagine între mașinile asiatice și cele occidentale. Mai ales că unii designeri americani și europeni au ajuns să lucreze pentru companiile auto din Japonia, Coreea de Sud sau China. Cel mai recent exemplu este cel al constructorului chinez Future Mobility, care a recrutat cei mai importanți membri ai echipei din spatele modelelor BMW i3 și i8. Inclusiv designerul care a desenat cele două mașini germane va lucra de acum încolo pentru chinezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri