Mașinile care au atins o cotă de piață record în Europa

Data publicării:
salon masini

SUV-urile au atins o cotă de piaţă record în Europa, în luna aprilie. Cu vânzări în creştere, la peste 340.000 unităţi, acest segment a ajuns să reprezinte nu mai puţin de 28% din totalul pieţei, potrivit unui raport Jato Dynamics.

Este o cotă mare, care a fost influenţată şi de scăderile generale de pe celelalte segmente de tradiţie, precum compactele sau monovolumele.

În timp ce piaţa europeană a scăzut cu 7% la 1,2 milioane unităţi, vânzările de SUV-uri au urcat cu 7%. Astfel, consolidarea continuă în direcţia SUV-urilor, după ce au ajuns să reprezinte segmentul cu cele mai mari vânzări din piaţă.

Campioni la creşteri au fost Volkswagen Tiguan şi Peugeot 3008, însă în top 10 s-a menţinut şi Dacia Duster, în ciuda vânzărilor în scădere. SUV-ul românesc şi-a consolidat poziţia pe alte pieţe care nu erau tradiţionale, precum Polonia, unde a devenit cel mai bine vândut SUV din 2017.

Pe de altă parte, din curtea celor de la Dacia, cel mai bine s-a remarcat modelul Sandero, care a ocupat locul 13 în topul vânzărilor la nivel european.

Dincolo de evoluţia bună a modelelor cu garda la sol ridicată, a mai fost înregistrată o scădere accentuată, cu 15%, a vânzărilor de modele diesel. Războiul declarat împotriva acestui tip de motorizare, în urma scandalului emisiilor, a făcut ca dieselurile să reprezinte mai puţin de jumătate din piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri