Mercedes introduce un abonament de 1.200 de dolari pe an pentru şoferii care vor un demaraj mai rapid

Data publicării:
Abonament Mercedes
Mercedes va dezactiva opţiunea care permite un demaraj mai rapid dacă clientul nu reînoieşte abonamentul. Foto: Profimedia Images

Constructorul auto german Mercedes-Benz AG încearcă să vândă cumpărătorilor de sedanuri electrice EQ un abonament anual de 1.200 de dolari pe an, care scurtează cu o secundă timpul necesar pentru ca vehiculul să ajungă de la zero la 100 de kilometri pe oră, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Această caracteristică este dezactivată dacă clientul nu îşi reînnoieşte abonamentul.

"Reglajul fin al motorului electric majorează cu 20% până la 24% puterea maximă a automobilului Mercedes-EQ. Este îmbunătăţit de asemenea cuplul, ceea ce permite vehiculului să accelereze semnificativ mai rapid şi mai puternic", se precizează pe pagina principală a abonamentului, denumit "Acceleration Increase", şi care este disponibil pe magazinul online al constructorului german.

O iniţiativă similară lansată la începutul anului de rivalul german BMW a generat critici, după ce acest producător a încercat să vândă un abonament de 18 dolari pe lună, care permitea proprietarilor de automobile să pornească sistemul de încălzire a scaunelor.

Constructorii de automobile mizează pe serviciile la cerere pentru a-şi extinde şi majora veniturile, inclusiv prin oferte precum servicii de conducere autonomă.

Mercedes a precizat că abonamentul său este valabil pentru modelele EQS sedan şi EQS SUV precum şi pentru unele modele EQE sedan şi EQE SUV.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri