Mercedes S-Klasse Coupe, prima maşină din lume care se înclină spre interiorul virajelor

Data publicării:
Mercedes S-Klasse Coupe

Dacă aţi mers vreodată cu o maşină mai sportivă sau aţi avut parte de un şofer ceva mai dornic de adrenalină la volan, atunci cu siguranţă că virajele abordate mai tare v-au lăsat o senzaţie aparte. Cum unora nu le place acest lucru şi preferă să aibă parte de confort în detrimentul acţiunii, cei de la Mercedes s-au gândit la o soluţie care să-i mulţumească pe toţi.

Aceasta este varianta coupe a noului S-Klasse, care este primul automobil din lume care se poate înclina automat spre interiorul virajelor şi nu spre exterior. Practic, cel de la volan poate merge mai tare decât este normal, în timp ce pasagerii de la interior nu vor resimţi acest lucru într-un mod neplăcut.

Tehnologia folosită presupune existenţa unui senzor care lucrează împreună cu un sistem de camere video stereo integrate în parbriz. Pe măsură ce acestea scanează traseul, informaţiile sunt transmise computerului de bord, care reglează în timp real setările amortizoarelor, iar caroseria se poate înclina până la 2,5 grade.

Mercedes S-Klasse Coupe este în prezent animat de o singură motorizare. Vorbim despre un V8 bi-turbo pe benzină de 4,6 litri, care dezvoltă 455 de cai putere.

Tracţiunea spate este standard, dar se poate opta şi pentru sistemul integral 4Matic. Există şi un lucru cu adevărat excentric! Farurile cu tehnologie LED pot fi inscripţionate cu cristale Swarowski, evident contra unui cost corespunzător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri