Michael Schumacher ar putea fi transportat la tratament în SUA. Care este starea fostului pilot de F1

Data actualizării: Data publicării:
michael schumacher GettyImages-21 oct 2015

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher ar putea fi transportat la o clinică din Texas, SUA pentru a-și continua tratamentul. Fostul campion a fost rănit grav în urma unui accident la ski, în Alpii Francezi, pe 29 decembrie 2013.

Mai multe informații apărute în presa germană și citate de Eurosport sugerează că starea lui Schumacher ar fi una fragilă, motiv pentru care familia a luat decizia de a îl trata la o clinică din America. Fostul campion ar urma să intre pe mâna unui specialist în leziuni pe creier, profesorul Mark Weeks, care este pregătit să preia cazul lui Schumacher. Există posibilitatea ca familia pilotului să se mute în Texas pe termen nelimitat, cât timp va fi nevoie pentru ca tratamentul să dea roade. 

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher a fost motiv de speculație pentru tabloide, în ultimii ani, iar familia fostului pilot nu a oferit prea multe detalii, cu excepția unui comunicat din aprilie 2014, când soția acestuia a anunțat că Schumacher are momente în care dă semne că este conștient și se trezește din comă.

Trei luni mai târziu, fostul pilot nu mai era în comă și a fost mutat de la spitalul din Grenoble la casa familiei din Elveția, pe malul lacului Geneva.

În noiembrie 2016, Ross Brawn, omul care l-a ghidat pe Michael Schumacher spre câştigarea a 7 titluri de campion mondial în Formula 1, a adus veşti noi despre starea fostului pilot. Din fericire, de această dată acestea sunt foarte bune, în condiţiile în care în ultima perioadă presa din Vest a făcut o serie de speculaţii.

"Sunt semne încurajatoare în ceea ce priveşte starea lui Michael. Ne rugăm zi de zi să vedem asemenea ameliorări. S-a scris mult pe marginea acestui subiect în ultimele luni şi pot să vă spun că cele mai multe dintre ştiri nu aveau un fundament real. Sperăm ca în fiecare zi să vedem progrese în ceea ce îl priveşte", a spus Brawn, citat de BBC.

În decembrie 2013, Michael Schumacher a avut un accident la ski, după ce a pierdut controlul și s-a izbit cu capul de o piatră. Deși purta cască de protecție, impactul a fost atât de puternic încât aceasta s-a spart, iar fostul campion s-a ales cu grave leziuni pe creier. El a fost dus de urgență la spital, unde i s-a indus coma și a suferit două operații pe creier. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri