Mitsubishi a recunoscut că a falsificat testele privind consumul din 1991

Data publicării:
mitsubishi sediu firma logo GettyImages-522587246-1

Iniţial compania a anuntat că manipularea testelor a avut loc, din datele cunoscute până acum, la mai multe modele produse după 2013 pentru piaţa japoneză.

Presa din Japonia vorbea atunci de cel puţin 625.000 de autovehicule afectate. Este vorba despre maşini considerate economice, cu motoare mai mici de 660 centimetri cubi.

Săptămâna trecută, anunţul producătorului nipon a avut imediat efect pe Bursă. Acţiunile companiei au scăzut cu 15%, cel mai redus nivel din ultimii 12 ani. În bani, această scădere înseamnă nu mai puţin de 1,2 miliarde de euro din valoarea de piaţă a companiei.

Conducerea Mitsubishi şi-a cerut scuze celor care au avut de suferit de pe urma acestor nereguli.

A doua zi după ce Mitsubishi a recunoscut manipularea testelor, la mai multe sedii ale companiei au avut loc percheziții.

Scandalul care loveşte acum industria auto niponă vine după ce, anul trecut, constructorul german Volskwagen s-a aflat în centrul unei uriaşe controverse după ce a recunoscut că a manipulat testele privind emisiile de noxe.

Compania germană a recunoscut că a instalat pe circa 11 milioane de maşini un soft capabil să falsifice valorile emisiilor poluante ale motoarelor diesel. Până acum, din cauza acestui scandal Volskwagen a raportat pierderi de 2,5 miliarde de euro.

Mitsubishi, aproape de faliment după scandalul trucării testelor de consum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri