„Modul șofer” pentru telefon, metodă de a scădea numărul de accidente

Data publicării:
driving
Foto: Digitaltrends.com

Autoritățile federale din America au găsit un mod inovativ prin care doresc să reducă numărul accidentelor rutiere. Guvernul vrea să introducă în telefoanele conducătorilor auto un profil pentru șofat, rolul acestuia fiind de a reduce distragerea atenției în timpul șofatului.

driving
Foto: Digitaltrends.com

O mulțime de șoferi își butonează telefoanele în timp ce conduc, fără urmă de prudență. Astfel, Administrația Națională Pentru Siguranța Traficului (NHTSA) a ajuns la concluzia că această problemă s-a agravat, prin urmare, marii creatori de smartphone-uri sunt presați să găsească o soluție.

Nu este întotdeauna ușor să demonstrezi că un accident rutier a fost cauzat de un șofer care era atent la telefon și nu la drum, dar rapoartele din ultima perioadă sunt dovada folosirea mobilului în timpul condusului a devenit o problemă în creștere.

În timp ce NHTSA face eforturi pentru a combate această problemă, producătorii Apple și Samsung au fost rugați să introducă un „driver mode” sau „modul șofer”, care să blocheze anumite aplicații în timp ce posesorul telefonului se află la volan.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului dorește ca tehnologia să transforme automat ecranul telefonului într-o interfață simplă care are rolul de a elimina elementele care distrag atenția șoferului, în momentul în care este detectată mașina în mișcare.

Cum polițiștii nu pot convinge un șofer să nu mai folosească telefonul în timpul condusului, unele aplicații fac eforturi pentru a încuraja șoferii să nu mai folosească aplicațiile în timpu ce conduc. Spre exemplu, Pokemon Go poate fi folosit doar de pietoni, acesta nu poate fi folosit în momentul în care telefonul se află într-un vehicul în mișcare.

Din multe puncte de vedere, noul „mod șofer” s-ar asemăna cu „modul avion”. Cel mai probabil o mare diferență va fi aceea că „modul șofer” nu va bloca semnalul telefonului.

„Telefoanele noastre nu mai sunt un simplu mijloc de comunicare” a declarat Anthony Foxx, secretarul Departamentului de Transporturi pentru NY Times. „Distragerea atenției la volan este încă o problemă majoră. Prea mulți oameni mor sau sunt răniți pe drumurile noastre”, a spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri