Motobot, robotul motociclist creat de Yamaha, îi aruncă mănușa „Doctorului” Valentino Rossi

Data publicării:
motobot robotul motociclist 30 10 2015

Yamaha a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo un robot care poate merge la fel de bine ca un om pe motocicletă. Motobot, susţin inginerii japonezi, poate conduce o motocicletă normală, fără să fie nevoie de modificări speciale. Singura concesie a fost montarea unor bare de susţinere, ca vehiculul să nu se răstoarne în curbe. 

 

Cei de la Yamaha au realizat și un videoclip de prezentare al motocicletei, model R1M modificată, condusă de robotul umanoid, anunțând încă din startul clipului că este vorba de un proiect care țintește un duel cu cel mai bun motociclist al planetei, „Doctorul” Valentino Rossi.

 

Am fost creat să te depășesc. Îmi îmbunătățesc performanțele zi de zi” spune Motobot, care este dotat cu o voce robotică, în videoclipul de prezentare, în care motocicleta rulează cu viteza de 100 de km/h de pe pista unui aerodrom abandonat.

Responsabilii de proiect din cadrul companiei Yamaha au transmis că proiectul va fi realizat treptat, în mai multe etape, urmând ca obiectivul pentru Motobot să fie desfășurarea unei curse pe circuit la o viteză de rulare de peste 200 de km pe oră.

Compania niponă a anunțat că va încerca să valorifice toate reușitele acestui proiect în producția de serie a motocicletelor sale, fie că este vorba de cele pentru circuit sau de stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri