Noua generație Audi R8: mai puternică, dar cu un design sub primul model

Data publicării:
Untitled

A doua generație a modelului R8, vârful de gamă al mașinilor sport produse de Audi, a fost prezentată oficial. Deocamdată doar în fotografii. Iar prima reacție a fanilor acestei serii a fost dezamăgirea.

Noul R8 pare să fi făcut un pas înapoi în ceea ce privește înfățișarea. Precedenta generație arăta mult mai agresiv. Diferența o face grila noului R8, care este mai îngustă și de pe care au dispărut lamele orizontale prezente pe primul model.

Este o mașină cu o înfățișare nemțească, spunea un comentariu postat pe un blog auto.

Un pas înainte a fost făcut însă sub capotă. Noul Audi R8 este o mașină mai puternică decât precedentul model. În varianta de bază are un motor cu zece cilindri în V capabil să dezvolte 533 de cai putere și să atingă suta în 3 secunde. Mașina va veni și într-o versiune V10 plus, cu o putere de 602 cai putere.

Audi a anunțat că, la comandă, va putea fi cumpărat și un model 100% electric, aproape la fel de puternic ca R8-ul pe carburanți.

Dacă primul R8 a fost construit pe platforma lui Lamborghini Gallardo, a doua generație are la bază noul Lamborghini Huracan. Mașina va ajunge pe piața europeană la vară și va costa 165.000 de euro în versiunea de bază, 187.000 de euro în varianta V10 plus.

Alte detalii despre noul R8 vor fi făcute publice săptămâna viitoare, când mașina va fi dezvelită la Salonul Auto de la Geneva. În Elveția, cei de la Audi vor putea vedea mai bine cu cine va trebui să lupte pe acest segment al mașinilor sport.

Marele competitor al noului R8 ar putea fi noul Mercedes AMG GT 3. Primele fotografii au apărut deja în presa franceză și, la fel ca noul R8, își va face debutul oficial la Geneva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri