Nouă luni cu motocicleta prin America de Sud. Incredibila aventură a lui Silviu Florea

Data publicării:
motociclist florea

Mai întâi, Silviu a zburat în Brazilia, de unde și-a luat motocicleta. De acolo, a traversat Argentina de la est la vest. A fost foarte cald, dar a văzut o droiae de peisaje foarte frumoase, a făcut ruta lui Che Guevara până a ajuns la Perito Moreno, la ghețari, unde era deosebit de frig, dar și deosebit de frumos, mult mai frumos decât în ilustrațiile din atlasele școlare, după cum subliniază Silviu Florea.

Mă grăbeam ca în vara din emisfera sudică să ajung la Ushuaia. Acolo nu e de negociat. Ai o fereastră de două luni în care trebuie să ajungi în vara lor, că altfel e mai dificil, începe zăpada la Ushuaia. M-am dus în sud, am văzut și pinguini și toată fauna posibilă pe acolo, după care am trecut Magellanul, am intrat în Tierra de Fuego și-am ținut sud către Ushuaia. Natura primează, distanțele sunt atât de mari, asfaltul e din când în când, restul este macadam”, a povestit Silviu Florea în emsiunea „La Volan”.

În Patagonia, a întâlnit la un moment dat niște vulturi care mâncau dintr-un leș. „Am zis, mamă, să vezi ce-i sperii. Merg spre ei tare, nimic! Încetinesc spre ei, claxonez, nimic! Până când unul dintre ei vine spre mine, așa (amenințător – n.r.) și-am zis hopa, sunt pe teritoriul lor, am virat și-am plecat. N-au nicio treabă că vine mașina, că-i calcă”, a povestit Silviu Florea.

A ajuns apoi în Chile, țara care se întinde ca o fâșie de-a lungul coastei vestice a Americii Latine. A mers până în deșertul Atacama, cel mai uscat loc din lume, iar aici a reușit să cadă, mergea de opt ore, i s-a părut că are amețeli, dar, de fapt, făcuse pană pe față. S-a apucat singur să-și repare motocicleta, în ciuda faptului că ceruse ajutor. Ceva îi spunea însă că nu-l va primi.

Continuarea, săptămâna viitoare, în emisiunea „La Volan”, sâmbătă, de la 10:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri