Noul Cadillac Escalade, dezvăluit la New York

Data publicării:
cadillac

Cea de-a patra generaţie a modelului Escalade al celor de la Cadillac a fost dezvăluită în premieră mondială săptămâna trecută la New York, iar General Motors a anunţat că maşina va ajunge şi în Europa cel târziu la finalul anului viitor.

Nu este cazul să aşteptăm însă maşina pe toate pieţele de pe Bătrânul Continent, deoarece GM a precizat că se va axa pe zonele cu putere financiară ridicată.

Preţul unui Escalade pleacă în prezent de la aproape 80.000 de euro în ţări precum Franţa şi Germania şi poate ajunge la peste 130.000 de euro în Olanda sau în Norvegia, unde taxele de înmatriculare pentru vehiculele cu motoare mari sunt aproape prohibitive.

Versiunile care se vor comercializa în Europa vor fi identice celor din SUA, astfel că maşinile vor avea sub capotă aceleaşi motoare pe benzină, aici incluzând şi V8-ul de 6,2 litri şi 420 de cai putere. Interesant este faptul că preţurile de achiziţie din Statele Unite sunt mai mici cu aproape 25 la sută decât în Europa, lucru care se explică însă prin emisiile mai mari de carbon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri