Noul Ford Focus va avea motor de la Craiova. Modelul se lansează oficial săptămâna viitoare

Data publicării:
ford 1-1

Noul Ford Focus va avea motor fabricat la Craiova. Modelul prezentat luni la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, care va fi lansat oficial săptămâna viitoare la Geneva, are două variante de motorizare, de 1 şi 1,5 litri. Modelul cu motor de 1,5 litri vine cu propulsoare fabricate la uzina din Craiova. Vechea varianta de Ford Focus a fost cea mai vândută maşină din lume în 2013.

Cu un design nou, complet refăcut, două variante de motorizare de 1 şi 1,5 litri şi nu mai puţin de 18 tehnologii de asistenţă la conducere, noul Ford Focus şi-a făcut apariţia în faţa a peste 200 de ziarişti din toată Europa, veniţi la Frankfurt pentru prelansarea produsului. Noua creaţie a uzinei americane mizează şi pe propulsorul de 1,5 litri produs la Fabrica Ford din Craiova.

Este prima maşină europeană care va fi echipată cu acest motor, exportat până acum în China şi în America. „Suntem foarte mândri că putem livra motoare produse la Craiova pentru un model atât de important cum este Focus, cel mai bine vândut model al anului în lume”, a declarat cu această ocazie Ana Maria Timiş, PR la Ford România.


În acest moment, la Fabrica de la Craiova 1000 de oameni produc zilnic în jur de 1000 de motoare, dintre care 40% de 1,5 litri. Restul motoarelor, de 1 litru, echipează modelele BMAX şi varianta anterioară de Ford Focus. Oficialii Ford nu au facut precizări privind o posibilă extindere a producţiei, pentru că aşteaptă răspunsul pieţei la noul model. „Avem planuri mari pentru fabrica de motoare, sunt motoare bune. Acesta este un prim pas pentru angajaţii de la Craiova”, a declarat şi Joe Bakaj, vicepreşedintele Ford Europa.

Oficialii Ford au anunţat şi că noul Mondeo va avea o variantă de motorizare cu propulsoare de 1,5 fabricate la Craiova. „Vom înlocui motoarele de 1,6 litri (de la Mondeo) cu motoare de 1,5 litri Ecoboost”, a spus Barb Samardzich, CEO Ford Europa.

Nici unul dintre oficialii Ford prezenţi la evenimentul de prelansare a noului Ford Focus nu a dorit să comenteze posibila relocare a producţiei de Ford Fiesta de la Koln la Craiova.

Noul Ford Focus şi noul Mondeo vor intra pe piaţă în ultimul trimestru al acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri