Cu doar 80.000 de maşini produse, Tesla a depăşit valoarea Mercedes

Data actualizării: Data publicării:
tesla model3

La câteva săptămâni după ce a întrecut Ford ca valoare de piaţă pe bursă, compania Tesla, cofondată de Elon Musk, anunţă o nouă victorie, de data aceasta asupra gigantului Daimler AG, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi producători de maşini.

tesla model3

În 2009, Tesla părea că se apropie de faliment, fapt ce l-a determinat pe Elon Musk să împrumute bani de la prieteni pentru a-şi plăti chiria. Salvarea a venit din partea gigantului Daimler AG care a investit 50 de milioane de dolari în compania de maşini electrice. Musk a recunoscut că fără contribuţia Daimler, Tesla ar fi fost istorie.

Opt ani mai târziu, valoarea Tesla o depăşeşte pe cea a companiei Daimler, potrivit unui raport Bloomberg. Rezultatele sunt surprinzătoare, mai ales în condiţiile în care compania care deţine Mercedes-Benz a vândut peste două milioane de maşini anul trecut, iar Tesla a dat sub 80.000. În primele luni ale anului, Daimler a generat 4 miliarde de euro, potrivit unui raport făcut public zilele trecute.

Cu toate acestea, Dieter Yetsche are motive să nu regrete ajutorul oferit lui Musk. Daimler a avut un profit de 780 de milioane când a vândut acţiunile Tesla în 2014.

La începutul lunii aprilie, compania lui Elon Musk înregistra o altă victorie. Valoarea pe bursa din New York a Tesla a depășit pentru prima dată în istorie pe cea a companiei Ford, după ce acțiunile constructorului de mașini electrice au crescut cu 7% . Asta după ce compania a anunțat livrări record pentru primele trei luni ale anului 2017. Peste 27.000 de vehicule au ajuns la clienți în primul trimestru, cu 70% mai multe decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Succesul Tesla este notabil, mai ales din punct de vedere al numărului de vehicule produse. În 2016 au vândut 76.000 de vehicule electrice, în timp ce Ford a livrat clienților 6,7 milioane de automobile.

În ultima lună, acţiunile Tesla au crescut cu 35%, investitorii anticipând că Musk va revoluţiona industria auto şi cea a energiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri