Olli, autobuzul electric printat 3D care se conduce singur

Data publicării:
Olli-1

 

Foto: Olli/ digitaltrends.com

De fapt, este un produs original, numit Olli. Alimentat cu mai mult de 30 de senzori și capabil să transporte până la 12 persoane, Olli rulează în prezent pe drumurile publice locale din Washington DC și se va extinde la Miami-Dade County și Las Vegas în cursul acestui an.

„Olli oferă o soluție de transport inteligentă, sigură și durabilă, care este așteptată de mult timp. Olli și IBM Watson reprezintă intrarea noastră în lumea vehiculelor care se conduc singure, ceva la care am lucrat în liniște anul trecut. Acum suntem gata să accelerăm adoptarea acestei tehnologii și să o aplicăm la aproape fiecare vehicul din portofoliul nostru actual și la cele din viitorul foarte apropiat”, spune directorul executiv al Local Motors si co-fondatorul John B. Rogers.

Foarte interesant este că Olli poate fi creat pentru o parte însorita din SUA și poate fi folosit pe baza energiei solare, în timp ce un Olli construit pentru o zonă mai puțin însorită ar putea fi alimentat de alte tehnologii pentru vehicule electrice.

Dintr-o dată, transportul public devine mai interesant!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri