Paradoxuri pe piața auto. În unele județe brandurile de lux se vând mai bine decât cele ieftine

Data publicării:
vanzari auto

Dealerii auto de maşini noi au început să se bucure din nou, odată cu revenirea comenzilor. Luna trecută a adus o creştere la nivelul întegii pieţe de 38%, ceea ce înseamnă că în România s-au vândut 4.500 de maşini noi. Întâlnim însă şi situaţii paradoxale.

De exemplu, în judeţul Maramureş s-au înmatriculat luna trecută zece autoturisme de lux Mercedes-Benz şi doar șase maşini Dacia, în condiţiile în care la nivel naţional Dacia deţine aproape o treime din piaţă.

Cifre intersante găsim şi la vânzările pe judeţe, pentru că, în cinci dintre ele, s-au dat mai puţin de zece maşini. În Botoşani şi Mehedinţi s-au cumpărat cinci maşini, în Sălaj șase, în Vrancea opt şi în Covasna nouă.

De partea cealaltă, cu excepţia Bucureştiului, clasamentul judeţelor în care s-au vândut cele mai multe maşini luna trecută este condus de Ilfov cu 239 de autoturisme, urmat de Timiş şi Iaşi.

În Capitală s-au vândut peste 3.000 de autoturisme noi, ceea ce înseamnă că două treimi din totalul vânzărilor a fost realizat în Bucureşti. Acest lucru a fost posibil datorită comenzilor realizate de către firme, care au început să-şi reînnoiască flotele de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri