Paul Toma, comisar-șef la Poliția Rutieră: „În majoritatea țărilor din Europa, limita alcoolemiei nu este zero”

Data publicării:
Alcooltest

Există o discuție importantă în ceea ce privește consumul de alcool, deoarece este acceptată o limită de 0,2 la mie. Acest lucru s-ar putea schimba, iar șoferii nu vor mai avea voie să consume nici măcar un pahar de bere înainte de a se urca la volan.

Întrebat dacă ar trebui permis consumul unui pahar de bere sau de vin, comisarul șef Paul Toma a precizat, pentru Digi24, că se încearcă o aliniere la legislațiile europene, unde limita alcoolemiei nu este zero.

Nu s-a propus altceva decât o aliniere la legislațiile europene. În majoritatea țărilor din Europa, limita alcoolemiei nu este zero. Asta nu înseamnă neapărat că și în țara noastră să o creștem ca, spre exemplu în Marea Britanie, unde se permite condusul unui autovehicul până la o limită de 0,5 mg/l alcool pur în sânge. Nu este important consumul acelui pahar de vin sau a unei sticle de bere, important e să primeze valoarea alcoolemiei. Față de acest aspect, membrii comisiei încă nu s-au pronunțat, urmând să se reanalizeze astăzi amendamentele propuse”, a spus Paul Toma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri