Porsche lansează la Cluj un program de master în inginerie auto

Data publicării:
porsche

Foto: Gulliver/GettyImages

Tinerii români pasionați de industria auto au oportunitatea de a se perfecționa în domeniu prin intermediul unui program de master lansat de Porsche Engineering în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj.

Programul de master face parte din proiectul de dezvoltare al subsidiarei Porsche Engineering inaugurate la Cluj la finalul anului trecut, care furnizează servicii de inginerie pentru industria auto.

Parteneriatul vizează studenții din ultimul an și masteranzii din primul an, iar cei mai buni dintre aceștia vor primi și burse din partea companiei. Obiectivul companiei este să aibă 25 de studenți pe an în cadrul programului de master care va debuta în anul universitar 2017-2018.

Astfel de servicii vor fi dezvoltate exclusiv la Cluj, deși Porsche Engineering are subsidiare și în Germania, Italia, Cehia și China. Software-ul dezvoltat de inginerii români de la Porsche Engineering în Cluj pot ajunge pe viitoarele modele lansate de Porsche, dar și pe modelele celorlalți constructori și producători de componente cu care colaborează compania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri