Primul automobil zburător poate fi precomandat

Data publicării:
aeromobil

Viitorul acum: Primul automobil zburător, AeroMobil, care promite să fie soluția pentru traficul supraaglomerat din marile orașe dar și pentru țările cu infrastructură rutieră subdezvoltată, va fi prezentat peste o săptămână la Monaco, în cadrul exclusivistului târg de mașini Top Marques, iar persoanele cu dare de mână ce sunt interesate de achiziție pot face deja o precomandă, conform Live Science.

aeromobil
FOTO: livescience.com

Compania slovacă de inginerie AeroMobil a prezentat un prim prototip al acestei bijuterii tehnologice în 2014, însă au mai trecut trei ani până la finalizarea testelor și definitivarea conceptului pentru ca automobilul zburător să poată fi scos pe piață. Producătorii au anunțat recent că începând din acest an se vor putea face precomenzi pentru achiziționarea unui autoturism zburător, dar nu au precizat care este prețul unui AeroMobil, potrivit Agerpres.

Noul model AeroMobil va fi prezentat în premieră la Top Marques Monaco, la 20 aprilie.

Conform companiei producătoare, acest vehicul de nouă generație funcționează atât ca automobil cu tracțiune integrală cât și ca aparat de zbor. Aripile acestui automobil concept se strâng permițând rularea pe șosea. Automobilul zburător dispune de un motor hibrid care îl face „prietenos" cu mediul, conform producătorului slovac.

„AeroMobil își propune să eficientizeze și să facă transportul personal mult mai prietenos cu mediul, permițând călătorii semnificativ mai rapide pe distanțe medii în zone în care infrastructura rutieră nu există sau este foarte limitată", conform unui comunicat al companiei.

Automobilul zburător a fost construit ținând cont de cadrele tehnice și legale atât pentru automobile cât și pentru aparate de zbor, viitorii proprietari urmând să aibă nevoie atât de permis auto cât și de brevet de pilot pentru a-l conduce, notează și publicația britanică The Sun.

Compania AeroMobil a reușit recent să adune 3 milioane de euro după ce a construit și testat cu succes prototipul acestui vehicul, conform TechCrunch. Reprezentanții companiei au anunțat că această finanțare va fi folosită pentru producția noului vehicul.

„Noua finanțare îi va permite companiei să dezvolte și să prezinte un model (...) care va fi foarte apropiat de produsul final care va intra în producția de serie", a precizat Juraj Vaculík, cofondator și CEO al companiei AeroMobil.

Un alt concept de automobil zburător a fost anunțat în urmă cu câteva luni de companiile Airbus și Italdesign care au dezvăluit un „concept de transport multimodal" denumit Pop.Up. Acest vehicul se transformă prin atașarea de roți pentru rularea pe șosele sau de elice pentru zbor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri