PSA Peugeot Citroen desființează mii de posturi în Franţa

Data actualizării: Data publicării:
peugeot

PSA Peugeot Citroen intenţionează să desfiinţeze în 2017 peste 2.000 de posturi, respectiv 3% din forţa de muncă din Franţa, prin programe de pensionare anticipată şi plecări voluntare, potrivit unor documente interne citate de postul de radio France Info, transmite Reuters, citată de News.ro.

peugeot
Foto: Guliver/GettyImages

În 2014, PSA a fost în pericol de faliment şi a beneficiat de un program de susţinere din partea guvernului, angajându-se să restrângă costurile cu forţa de muncă, stocurile şi gama de modele pentru refacerea profitabilităţii.

În documentele interne se arată că incertitudinile provocate de Brexit şi scăderea vânzărilor de modele diesel înseamnă că grupul PSA trebuie să fie precaut.

Potrivit France Info, Peugeot intenţionează să desfiinţeze 2.133 de locuri de muncă în Franţa.

La sfârşitul anului 2015, Peugeot avea în Franţa 78.274 de angajaţi.

Producătorul auto adesfiinţat 17.000 de locuri de muncă, faţă de începutul anului 2013.

„PSA pregăteşte al patrulea plan de reducere a locurilor de muncă. Este cu adevărat scandalos”, a declarat Jean-Pierre Mercier, membru al sindicatului CGT în grupul PSA, la postul de radio RTL.

Reprezentanţii PSA Peugeot Citroen nu au fost disponibili pentru comentarii.

Situaţia financiară a PSA s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, producătorul auto înregistrând un profit record în primul semestru. Grupul a mai anunţat în acest an că intenţionează să plătească dividende pentru 2016.

Statul francez deţine o participaţie de 14% la PSA, similară cu cea a grupului chinez Dongfeng.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri