Skoda Octavia nu mai este cea mai vândută mașină de import în România. Cine a depășit-o după 7 ani

Data actualizării: Data publicării:
skoda octavia

Renault Clio s-a comercializat în 2.826 de unități în prima jumătate a anului și a devenit cea mai vândută mașină de import în România, după ce a învins liderul din ultimii 7 ani, Skoda Octavia, scrie Automarket.ro.

Cumpărătorii de mașini noi din România au avut un comportament consecvent în ultimii ani: Dacia Logan este lider detașat la vânzări în clasamentul general, în timp ce Skoda Octavia a ocupat prima poziție în topul celor mai vândute mașini de import începând din 2011.

Iată însă că prima jumătate a anului 2018 aduce o surpriză majoră, potrivit unui amplu raport publicat în această săptămână de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Titlul de cea mai vândută mașină de import îi revine lui Renault Clio, care a avut 2.826 de clienți noi, în creștere puternică cu 60% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, Octavia a coborât pe poziția a doua a topului pentru modele de import, cu 2.627 de unități comercializate și o creștere puternică, dar mai modestă, de 18%

Citiți AICI mai multe informații despre Top 10 cele mai vândute mașini în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri