Renault riscă un dosar penal în Franţa

Data actualizării: Data publicării:
renault

În Franța, Renault, compania mamă a Dacia, riscă o anchetă penală din cauza suspiciunilor că tehnologiile folosite pe motoare încalcă legea. Autoritățile statului le-au înaintat procurorilor concluziile unei inspecții pe care au făcut-o la Renault. Acum, parchetul va fi cel care va decide dacă duce mai departe această investigație.

Perspectiva unei anchete penale a făcut ca acțiunile Renault să scadă cu 4%. Compania spune însă că este nevinovată și că tehnologiile pe care le folosește respectă legislația europeană.

După izbucnirea scandalului poluării mascate de gigantul german Volkswagen, autoritățile franceze au demarat inspecții la mai multe companii auto, inclusiv la Renault, Opel și Fiat.

Inspectorii caută dispozitivele și funcțiile care permit ca mașinile să își reducă emisiile atunci când sunt pe bancul de teste și o creștere a poluării în condițiile normale de trafic.

Potrivit legislației europene, aceste dispozitive sunt legale doar dacă scopul lor este protejarea motoarelor. Și există bănuiala că multe companii au profitat de această portiţă legislativă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri