Rival pentru Tesla. Ferrari vrea să fabrice o supermaşină electrică

Data publicării:
ferrari sediu

Ferrari ia în calcul să fabrice o mașină pentru a concura Tesla pe segmentul superior al pieţei automobilelor electrice, informează news.ro.

Constructorul de maşini de curse, desprins din grupul Fiat Chryalser Automobiles, şi-a extins gama pentru a creşte vânzările fără să piardă din exclusivitatea brandului asociat cu designul italian şi maşinile super-rapide. Sergio Marchionne, care conduce ambele companii, a mai declarat reporterilor la Detroit că Ferrari va introduce primul său SUV, care va fi „cel mai rapid de pe piaţă”, la sfârşitul lui 2019 sau în 2020.

„Dacă va fi fi construită o supermaşină electrică, atunci Ferrari va fi prima. Oamenii sunt uimiţi de ce a făcut Tesla cu o supermaşină. Nu încerc să minimizez ce a făcut Elon, dar cred că o putem face cu toţii”, a spus Marchionne.

Un Ferrari electric i-ar da şansa lui Marchione de a fura vânzări şi atenţie de la Elon Musk, ale cărui modele Roadster şi Model S au definit piaţa automobilelor electrice de lux cu ani de zile înaintea producătorilor concurenţi.

Până în prezent, Marchionne nu a investit în electrificare şi automobile autonome la fel de mult ca alţi producători auto tradiţionali, preferând parteneriatele cu companii precum Waymo, divizie a Google, pentru a se concentra pe întărirea brandurilor grupului.

„O facem pentru că trebuie. Cu toate că vom avea de muncit, noul plan pentru Ferrari, care fi facut public în prima jumătate a anului, va include automobile hibrid, aşa că de acolo la un automobil electric va fi uşor”, a arătat Marchionne.

Planul strategic va fi ultimul plan al lui Marchionne la conducerea brandului italian emblematic. Ferrari are ca obiectiv obţinerea unor vânzări anuale de peste pragul autoimpus de 10.000 de automobile, au declarat în august persoane apropiate situaţiei.

Obiectivele includ dublarea profitului operaţional la circa 2 miliarde de euro (2,35 de miliarde de dolari) până în 2022, au spus persoanele respective.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri