Sari la conținut

Românii au cumpărat de trei ori mai multe mașini de lux anul acesta

Nu avem autostrăzi şi nici măcar parcări destule, dar asta nu-i împiedică pe românii cu banii să cumpere bolizi sau maşini exlusiviste. S-au cumpărat de trei ori mai multe autoturisme de lux în acest an faţă de anul trecut. Patru Rolls Royce, patru Lamborghini, patru Ferrari şi 13 Bentley sunt doar câteva dintre aceste maşini de lux.

Este poate cea mai luxoasă şi scumpă maşină din lume iar, de la începutul anului patru români au avut banii necesari să o cumpere. În medie pentru fiecare maşină au fost plătiţi peste 350 de mii de euro. Vorbim de Rolls Royce, o limuzină care are pretenţia de a nu concura cu niciun alt automobil.

Mai degrabă decizia de cumpărare a unui client se face între a cumpăra un yacht, o vilă luxoasă sau o maşină de nivelul Rolls Royce”, spune Cristian Păsărică, PR Grup Auto.

Posesorii sunt în general oameni de afaceri până în 40 de ani care preferă să conducă singuri limuzinele şi nu să se relaxeze pe bancheta din spate.

Peste 90% din maşinile vândute sunt maşini personalizate de către client. Ele reflectă stilul lui de viaţă, gusturile lui, poate fi vorba despre o culoare specială care să poarte numele clientului sau despre alte materiale exotice sau rare care se vor regăsi în maşină”, afirmă Cristian Păsărică, PR Grup Auto.

Alţii vor adrenalină aşa că îşi îndreaptă priviriele către un Lamborghini. Patru români şi-au cumpărat anul acesta astfel de bolizi.

Aventador S este modelul cel mai puternic de Lamborghini pe care cineva îl poate cumpăra în acest moment în România. Haideţi să intrăm să vedem cum arată şi în interior, este o maşină foarte puternică, care dezvoltă nu mai puţin de 750 de cai putere şi are o viteză maximă de peste 350 de km pe oră. Atinge suta de km în mai puţin de 3 secunde. Interiorul poate fi personalizat în proporţie de 60 la sută, deci fiecare client care cumpără această maşină poate să îşi aranjeze interiorul maşinii, să şi-l facă exact aşa cum doreşte”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

Preţul începe de undeva, în jur de 160.000 fără taxe şi poate să crească aproape de cinci, şase sute de mii pentru modele ediţie limitată. Fiecare client cumpără maşina în funcţie de nevoile proprii, atât nevoia de imagine cât şi nevoia de zi cu zi”, spune Adrian Pascu, director mărci lux, dealer auto.

Alţi 13 români au scos fiecare câteva sute de mii de euro din buzunar pentru a-şi lua un Bentley.

Sunt oameni care ştiu ce vor, vin în general foarte focusaţi pe maşina pe care vor să o cumpere, cunosc în general în detaliu maşina, opţiunile noi”, precizează Adrian Pascu, director mărci lux, dealer auto.

De la începutul anului s-au mai cumpărat patru Ferrari, 23 de Maserati şi un Aston Martin.

Pe aceeași temă