S-a deschis salonul auto din Qatar. Zeci de modele de lux sunt expuse la a patra ediţie a expoziţiei din Doha

Data publicării:
qatar-2

Peste 100.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a expoziţiei de automobile. Creşterea economică rapidă din Qatar i-a determinat pe marii constructori auto să aducă la salon cele mai noi şi mai scumpe modele.

Cei care caută o maşină de familie au la dispoziţie autoturisme de teren spaţioase în care pot intra deopotrivă părinţii, copiii, dar şi bunicii.

SUV-urile şi camionetele sunt cele mai întâlnite. Aceste maşini dau o senzaţie de siguranţă datorită dimensiunilor lor. De asemenea, au spaţiu mare şi pentru copii”, spune Omar Monzen, manager al unei companii auto.

Pentru cei care caută bolizi de lux care să zboare pe şosele, producătorii auto au adus maşini sport ce pot depăşi viteza de 250 de kilometri la oră.

Maşinile sport au stat la baza creşterii vânzărilor în 2013. Modelul 911 a înregistrat o creştere a vânzărilor de 70 la sută în 2013, comparativ cu 2012. Acest lucru a fost deteminat de lansarea modelelor 911 TurboS şi 911 GT3”, precizează Ahmed Dawood, manager al unei companii auto.

O companie franceză a prezentat un model de automobil electric, de doar doi metri şi 30 de centimetri lungime şi un metru și 20 de centimetri lăţime, care a atras imediat clienţi.

La salonul auto deschis la Doha au fost prezente 42 de mărci de automobile şi motociclete. Peste 100.000 de vizitatori din Qatar, dar şi din alte state din Orientul Mijlociu sunt aşteptaţi să vadă şi să cumpere maşinile aduse special pentru acest eveniment.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri