Salonul auto de la Detroit: tehnologie mai avansată, pe maşini mai accesibile

Data publicării:
captura salon auto

Mai mult, şeful de la Fiat-Chrysler a avertizat că firmele pierd bani lucrând independent la aceste tehnologii, în loc să le dezvolte împreună.

Mercedes şi Ford îşi îmbunătăţesc maşinile de clasă medie

Constructorul german Mercedes a prezentat noul E-Class, care vine echipat cu un computer de bord, camere, software şi senzori mai performanţi decât cei de pe modelul S-Class, un model mai mare şi mai scump. Mercedes a primit deja aprobările necesare pentru testarea maşinii în variantă autonomă pe drumurile publice în statul Nevada.

„Se parchează singură prin telefon, în timp ce şoferul o supraveghează din exterior. Face schimb de informaţii cu celelalte maşini de pe şosea şi cu infrastructura pentru a face previziuni şi a anticipa mai bine condiţiile de drum”, a precizat Dieter Zetsche, președintele Daimler.

La rândul său, Ford a dezvelit o maşină din aceeaşi clasă, cu 12 tehnologii de asistenţă la şofat. De exemplu, este capabilă să se parcheze singură şi să păstreze banda fără intervenţia şoferului.

„Este cel mai inteligent, cel mai dotat tehnologic model Fusion pe care l-am făcut vreodată”, a subliniat Raj Nair, vicepreședintele Ford pentru dezvoltare.

De asemenea, după modelul Apple, Ford a creat "Ford Pass", care le permite clienţilor săi accesul la o mulţime de servicii oferite de companie, printre care rezervarea de spaţii de parcare în avans sau împărţirea maşinii cu un necunoscut.

Tot pe accesibilitate mizează şi General Motors, care intenţionează să aducă maşina electrică mai aproape de marele public.

„La peste 320 de kilometri cu o singură încărcare şi un preţ de 30.000 de dolari cu subvenţiile federale, Bolt EV este cu adevărat primul vehicul electric care sparge barierele autonomiei şi preţului”, a precizat Mary Bara, președintele General Motors.

Pe de altă parte, General Motors a anunţat că va investi 500 de milioane de dolari într-o companie de car-sharing, adică o singură maşină cu mai mulţi utilizatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri