Samsung îşi construieşte fabrică în Ungaria

Data publicării:
samsung

Industria auto din Ungaria face un pas spre viitor. Samsung se pregăteşte să construiască în apropiere de Budapesta o fabrică de baterii pentru maşinile electrice. Investiţia iniţială ar urma să se ridice la 320 de milioane de euro.

Fabrica din Ungaria ar urma să fie inaugurată în a doua jumătate a lui 2018. Va putea să producă anual baterii pentru 50.000 de automobile electrice. Anunţul investiţiei din Ungaria vine după ce surse citate de Reuters spuneau că un alt gigant sud-coreean, LG, plănuieşte să construiască o fabrică asemănătoare în Polonia.

Producătorii asiatici de baterii pentru automobile încearcă să fie cât mai aproape de fabricile de automobile din regiune. Iar Daimler deja a anunţat că va investi încă un miliard de euro în fabrica sa de maşini din Ungaria care, la un moment dat ar putea primi şi o linie de asamblare a maşinilor electrice. Furnizorul de baterii ar fi, cel mai probabil, viitoarea fabrică Samsung de lângă Budapesta. În ultima perioadă România nu prea a mai avut parte de investiţii mari în industria auto. De altfel, de fiecare dată când este anunţată o fabrică nouă de componente în regiune, ţara noastră este cea despre care se spune că a fost în cărţi, dar a ratat investiţia.

Potrivit unor informaţii, Samsung s-ar fi gândit şi la România înainte să aleagă Ungaria pentru fabrica de baterii. România ar fi fost în cărţi şi pentru fabrica tot mai mare pe care o are Daimler în ţara vecină. Compania germană a pompat de curând 300 de milioane de euro în fabrica sa de la Sebeş, însă a ales Polonia pentru o fabrică de motoare de jumătate de miliard de euro. O altă speculaţie greu de confirmat spune că Jaguar a negociat înfiinţarea unei fabrici la Braşov, însă până la urmă a fost aleasă tot Polonia. Inclusiv cei de la Tesla ar fi interesaţi de România sau cel puţin aşa a fost interpretată o declaraţie făcută în aprilie de vicepremierul Costin Borc. Însă în astfel de negocieri, ţara noastră porneşte cu un handicap, infrastructura, oricât de ieftină ar fi forţa de muncă de aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri