Şcolile de şoferi cu grad de promovabilitate sub 40% rămân fără licenţă

Data publicării:
scoala de soferi

Prevederile sunt incluse într-un ordin al ministrului Transporturilor, intrat în vigoare, prin care se reglementează funcţionarea şcolilor de şoferi din România.

„Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. (...) Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli”, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Prin acest ordin, se urmăreşte o evaluare internă reală şi corectă înainte de eliberarea documentelor necesare înscrierii la examen, a adăugat el.

Dotarea şcolilor auto cu camere de filmat este obligatorie în termen de şase luni de la apariţia ordinului în Monitorul Oficial, potrivit sursei citate.

Potrivit unor reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, gradul de promovabilitate pentru obţinerea permisului auto este în prezent de aproximativ 25% la prima încercare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri