Șeful Tesla recrutează personal programatori

Data publicării:
Tesla care se conduce singura

Elon Musk a anunţat pe contul său de Twitter că pilotul semi-automat deja existent pe maşinile Tesla va fi îmbunătăţit până va deveni complet autonom. A publicat şi o adresă de mail la care îşi pot depune CV-urile programatorii interesaţi să participe la acest proiect. Musk pune că vrea ingineri de software dedicaţi muncii lor. Nu caută neapărat oameni care să mai fi lucrat în industria auto. Apoi Elon Musk a publicat şi un ultim detaliu. Îi va selecta personal pe programatorii care vor lucra la dezvoltarea pilotului automat Tesla. Aceştia vor răspunde direct în faţa lui.

Doctor în fizică aplicată, Musk este cunoscut pentru implicarea sa directă în proiectele pe care le finanţează. De altfel, se consideră mai degrabă un investitor decât un antreprenor, deşi ideile sale i-au adus o avere de 11 miliarde de dolari.

Acum a transformat într-o prioritate absolută transformarea maşinilor electrice Tesla în automobile capabile să circule singure. Încearcă astfel să recupereze cât mai repede decalajul pe care îl are îndeosebi faţă alte companii auto şi IT, care deja au împânzit străzile Californiei cu maşini dotate cu şoferi automaţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luna trecută, Musk estima că primul model Tesla complet autonom ar putea fi scos la vânzare abia peste trei ani. De curând compania a introdus un sistem de direcţie automată. Maşinile sale pot schimba de acum banda pe care circulă în funcţie de condiţiile din trafic şi pot parca singure. Însă Elon Musk le-a recomandat şoferilor să ţină tot timpul mâna pe volan.

Noul sistem a stârnit opinii împărţite. În vreme ce mulţi jurnalişti auto s-au arătat încântaţi de direcţia automată, autorităţile din Hong Kong au cerut ca acesta să fie dezactivat, deoarece nu respectă legislaţia locală. Platforma de recenzii Consumer Reports, care a criticat de curând fiabilitatea maşinilor Tesla pe termen lung, a arătat că şoferul semi-automat funcţionează cum trebuie, dar că o funcţie ceva mai veche, de frânare automată, este mult mai utilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri