Site de 6,5 milioane de dolari pentru fosta echipă „Top Gear”

Data actualizării: Data publicării:
drive tribe

Compania 21st Century Fox, condusă de Rupert Murdoch, a investit 6,5 milioane de dolari într-un site dedicat iubitorilor de automobile, iniţiat de fosta echipă a emsiunii „Top Gear” - prezentatorii Jeremy Clarkson, James May, Richard Hammond şi de producătorul Andy Wilman, informează The Guardian, citat de News.ro.

drive tribe

Fosta echipă „Top Gear” a plecat de la BBC anul trecut şi lucrează în prezent la „Grand Tour” pentru Amazon, care va debuta în această toamnă. Între timp, cei patru au început să lucreze la site-ul DriveTribe.com, descris drept ”hub-ul digital al lumii dedicate motoarelor”, care le permite utilizatorilor din comunitate, precum şi profesioniştilor şi creatorilor de materiale video să încarce conţinut.

Cei patru lucrează cu Ernesto Schmitt, care a realizat aplicaţia Zeebox, cu una dintre persoanele din spatele BBC iPlayer, Anthony Rose.

„Suntem încântaţi că 21st Century Fox este interesată de aventura noastră şi suntem nerăbdători să lucrăm cu ei la redefinirea felului în care audienţele descoperă şi se implică în conţinut, prin intermediul tehnologiei şi comunităţii”, a spus Ernesto Schmitt, director executiv al DriveTribe.

Directorul executiv al Fox Networks Group, Peter Rice, a spus că a fost impresionat de ingeniozitatea platformei DriveTribe.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu echipa DriveTribe în această nouă abordare a conţinutului digital şi să îi ajutăm să îşi dezvolte afacerea la nivel mondial”, a spus Peter Rice.

Directorul de conţinut al DriveTribe este Cate Sevilla, fost editor manager al BuzzFeed UK.

Cea mai recentă ediţie a show-ului „Top Gear” i-a avut în calitate de coprezentatori pe Chris Evans - o vedetă a radiodifuziunii britanice - şi Matt LeBlanc - unul dintre actorii din distribuţia serialului „Friends”. Cei doi l-au înlocuit pe Jeremy Clarkson, care a fost concediat de BBC anul trecut, după ce a agresat fizic şi verbal un producător al emisiunii.

Alături de Chris Evans şi Matt LeBlanc, sezonul „Top Gear” i-a avut în rândul coprezentatorilor, printre alţii, pe pilotul german de curse Sabine Schmitz, Eddie Jordan - un celebru pilot de Formula 1 - şi jurnalistul specializat în automobilism Rory Reid.

Jeremy Clarkson şi cei doi colegi coprezentatori de la „Top Gear” lucrează în prezent la un nou show dedicat sportului automobilistic, ce este produs de platforma online Amazon. Noua emisiune se numeşte „The Grand Tour” şi va avea premiera în toamna acestui an.

Emisiunea „Top Gear” a generat numeroase controverse de-a lungul anilor, fiind considerată ofensatoare, prin glumele prezentatorilor săi, faţă de argentinieni, mexicani şi şoferii de tir din anumite ţări.

Chris Evans a demisionat de la emisiunea „Top Gear”, pentru care a prezentat şase episoade. De la debutul noului sezon, în luna mai, Chris Evans s-a confruntat cu numeroase critici din partea fanilor show-ului. Potrivit The Mirror, o parte dintre critici s-au referit la stilul său „ţipător” de a prezenta.

Ultimul episod al primei ediţii ”Top Gear” prezentată de Chris Evans a înregistrat o audienţă mai mică decât orice episod al show-ului din perioada în care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, respectiv 1,9 milioane de telespectatori. Niciun episod din „era Clarkson”, care a început în anul 2002, nu a fost urmărit de mai puţin de două milioane de telespectatori, potrivit The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri