Softuri românești puse pe BMW

Data actualizării: Data publicării:
BMW

Reprezentantii BMW s-au întâlnit cu firme româneşti din IT, pentru încheierea unor parteneriate de dezvoltare a unor soluţii software în sectorul auto.

BMW

 

Reprezentanţi ai grupului auto german BMW s-au întâlnit, joi, cu companii româneşti din sectorul IT, discuţiile vizând încheierea unor parteneriate în vederea dezvoltării de soluţii software ce pot fi aplicate în industria auto, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, potrivit News.ro.

BMW Group şi alţi mari producători auto caută în prezent noi posibilităţi de colaborare cu parteneri şi furnizori din industria software, inclusiv din România.

”Marii jucători internaţionali din industria auto înregistrează succese notabile în România de ani de zile şi suntem pregătiţi să oferim condiţii excelente pentru dezvoltarea unei iniţiative emblematice în acest domeniu. Prin acest parteneriat între sectorul IT din România şi BMW Group, ne aliniem tendinţei europene de digitalizare a industriei”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, care a participat la întâlnire.

BMW Group a anunţat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competenţe lângă München şi are aproape 600 de angajaţi în acest domeniu, în special dezvoltatori de software.

Constructorul auto german investeşte şi într-o serie de afaceri promiţătoare, aflate la început, prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului să identifice şi să răspundă rapid la tendinţele mobilităţii din toată lumea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri