SUA | Un al doilea soft care modifică emisiile, descoperit la Audi

Data actualizării: Data publicării:
audi

O autoritate de reglementare din Statele Unite a descoperit în vară pe unele vehicule Audi un alt soft care reduce emisiile de dioxid de carbon în timpul testelor de poluare, potrivit publicaţiei germane Bild am Sonntag, citate de Reuters, citat[ de News.ro.

audi

Comisia pentru Resursele Aerului din California (CARB) a descoperit softul în sistemul de transmisie automată, a relatat publicaţia, fără să menţioneze sursa informaţiei.

Reprezentanţii CARB nu au dorit să comenteze, iar cei ai Audi nu au fost disponibili.

Potrivit publicaţiei, dispozitivul, care este diferit de cel care a declanşat anul trecut scandalul emisiilor la grupul Volkswagen, compania mamă a Audi, a fost utilizat şi la automobilele diesel şi pe benzină din Europa.

Recunoaştea de către VW a instalării unui soft care dezactivează controlul emisiilor pe 11 milioane de vehicule la nivel mondial a declanşat cea mai gravă criză din istoria producătorului auto german.

Audi, principalul contributor la profitul grupului VW, a recunoscut că motorul diesel V6 de 3 litri a fost prevăzut cuun soft de control al emisiilor.

Bild am Sonntag a relatat că softul descoperit de CARB, instalat pe vehicule cu anumite sisteme de transmisie, detectează dacă volanul este mişcat. Dacă nu este, acest fapt indică condiţii de testare în laborator, iar softul declanşează un program care reduce emisiile de dioxid de carbon sub nivelul din timpul circulaţiei normale.

Dacă volanul este rotit în orice direcţie mai mult de 15 grade, programul se închide.

Audi nu mai foloseşte acest soft din mai 2016, chiar înainte ca CARB să descopere manipularea testelor de poluare la un model mai vechi, potrivit publicaţiei, care a adăugat că producătorul auto a suspendat mai multe motoare, în legătură cu această problemă.

Bild am Sonntag a precizat că reprezentanţii Audi au refuzat să comenteze din cauza discuţiilor în curs cu autorităţile de reglementare federaleamericane şi ale statului California, referitoare la remedierea neregulilor de la motoarele de 3 litri.

Printre autovehiculele afectate se numără modelele echipate cu transmisie automată AL 551, precum A6, A8 și Q5. Audi încorporează, de obicei, acest „schimb automat” pe mașinile cu motoare puternice. În jur de 100.000 de autovehicule au fost echipate cu AL 551.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri