SUV-urile, la putere în Orașul Luminilor

Data publicării:
paris-2016-b-270

Parisul este în aceste zile capitala inventivităţii şi a maşinillor de lux. Mâine se dechide oficial salonul auto din capitala Franţei, dar până atunci, jurnaliştii de specialitate au tras cu ochiul la cele mai noi creaţii. Şi au avut de unde alege: la Paris sunt expuse sute de maşini, de la SUV-uri până la prototipuri şi modele electrice.

SUV-urile sunt la putere în ziua de azi. Este o opinie generală în rândul jurnaliştilor auto, iar modelele expuse la salonul auto de la Paris par să confirme acest lucru. BMW X2, noul Land Rover Discovery şi Skoda Kodiak sunt doar câteva dintre modelele expuse în capitala Franţei.

„Dacă vrei o maşină drăguţă, îţi cumperi un Mini. Dacă îţi doreşti ceva mai serios, atunci ai la dispoziţie Jeep sau Land Rover. Chiar şi Jaguar intră în joc cu modelul F-Pace”, spune Alex Goy, jurnalist auto.

Dincolo de siguranţă şi seriozitate, parizienii admiră în aceste zile şi inovaţia. Unul dintre cele mai spectaculoase concepte de la salonul auto este Renault TreZor, un cupe cu alură de supercar, însă... o maşină electrică.

Sunt maşini care atrag presa, care arată bine şi demonstrează ce pot face constructorii dacă li se dă libertate şi nu trebuie să se gândească la fizică sau la marketing”, adaugă Alex Goy.

Design futurist oferă şi Vision Mercedes-Maybach 6, o maşină electrică ce va putea parcurge peste 500 de kilometri cu o singură încărcare. Ferrari a venit la Paris cu modelul LaFerrari Aperta, de aproape două milioane de euro. Asta în timp ce Citroen a lansat un concept hibrid menit să introducă marca pe piaţa maşinilor scumpe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri