Tesla are un nou președinte în locul lui Elon Musk. Miliardarul rămâne doar director general

Data actualizării: Data publicării:
elon musk getty
Foto: GettyImages

Tesla a numit-o în funcţia de preşedinte pe Robyn Denholm, care este membră independentă a consiliului de administraţie din 2014, în conformitate cu un acord cu autorităţile de reglementare americane care prevede înlocuirea lui Elon Musk din această funcţie, transmite Reuters.

robyn-denholm tesla com
Tesla a numit-o în funcţia de preşedinte pe Robyn Denholm - Foto: Tesla.com

Compania avea termen până pe 13 noiembrie să numească un preşedinte independent al consiliului de administraţie, potrivit acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Instituţia a acuzat că tweet-urile lui Musk despre intenţia de a retrage Tesla de la bursă au fost frauduloase, iar miliardarul trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte şi să păstreze doar rolul de director general.

Musk a afirmat în august că se gândeşte să retragă Tesla de la bursă la preţul de 420 de dolari pe acţiune şi că a asigurat finanţarea necesară, afirmaţie care s-a dovedit a fi neadevărată. Ulterior, mai multe agenţii guvernamentale au deschis investigaţii.

Denholm este în prezent director financiar al operatorului australian de telecomunicaţii Telstra şi a fost director independent în board-ul Tesla din 2014.

Denholm va renunţa la funcţia de director financiar al Telstra după încheierea unei perioade de preaviz de şase luni.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri