Tesla își reduce criticii la tăcere. Rezultatele care arată că s-ar putea să fi dat lovitura

Data publicării:
Tesla elon musk

Rezultatele financiare publicate joi de Tesla pentru trimestrul al treilea au redus la tăcere criticii, iar analiştii de pe Wall Street au afirmat că producătorul de automobile electrice a depăşit un moment de referinţă şi s-ar putea să nu aibă nevoie să atragă fonduri, informaţii care au dus la creşterea acţiunilor companiei cu 12%, transmite agenția Reuters, preluată de News.ro.

tesla
Rezultatele Tesla din trimestrul al treilea au redus la tăcere criticii; acţiunile companiei au crescut cu 12% Foto: captura TV

Creşterea acţiunilor a adăugat până la 6 miliarde de dolari la capitalizarea bursieră a Tesla, după câteva luni tumultoase pentru companie şi pentru directorul general Elon Musk.

Titlurile Tesla au atins un nivel record în august, dar apoi au scăzut, după ce Musk a fost dat în judecată de investitori şi de către autorităţile de reglementare în legătură cu planul anunţat pe Twitter, dar ulterior abandonat, de a retrage compania de la bursă.

Analiştii de pe Wall Street au afirmat timp de luni de zile că Tesla va avea nevoie să atragă fonduri pentru a susţine creşterea producţiei automobilului Model 3. Câţiva analişti au spus însă joi că s-ar putea ca Tesla să nu mai aibă nevoie de bani.

„Simplu spus, livrările şi profiturile sunt singurele bătălii care contează. Va dura ani de zile, dar de fiecare dată când Musk şi Tesla depăşesc aşteptările, câştigă încă o bătălie în acest război. Profitablitatea creşte într-un ritm în care compania poate genera suficient numerar pentru a-şi respecta obligaţiile financiare de 1,7 miliarde de dolari”, a spus Gene Munster, analist la firma de investiţii Loup Ventures.

Tesla a raportat un flux de capital liber de 881 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, pentru prima oară după trimestrul trei al anului fiscal 2016, iar Musk a spus că Tesla îl va menţine la acest nivel în următoarele trimestre.

Musk a declarat încă din luna mai că Tesla nu intenţionează să atragă fonduri.

Tesla a raportat un profit de 311,5 milioane de dolari, sau de 1,75 de dolari pe acţiune, pentru trimestrul al treilea încheiat la 30 septembrie, comparativ cu pierderi de 619,4 milioane de dolari, sau 3,7 dolari pe acţiune, în urmă cu un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri