Toyota recheamă în service un milion de automobile hibride

Data publicării:
toyota ch-4 hybrid

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp şi-a anunţat miercuri intenţia de a rechema la service un număr de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vândute în Japonia, America de Nord şi Europa din cauza unei probleme de cablaj care poate provoca, în anumite condiţii de uzură, un scurt circuit, transmite Reuters.

Aceste probleme afectează vehiculele produse în Japonia în perioada iunie 2015 - mai 2018, printre care versiunea „plug-in” a modelului Prius şi SUV-ul compact C-HR, vândute în Japonia, Europa, Australia şi în alte ţări. Jumătate din vehiculele rechemate sunt în Japonia şi 192.000 în SUA, a declarat purtătorul de cuvânt de la Toyota, Jean-Yves Jault.

Constructorul auto a subliniat că în vehiculele afectate de rechemare, izolaţia cablului care conectează motorul de unitatea de alimentare este în pericol să se uzeze în timp din cauza vibraţiilor, ceea ce ar putea provoca un scurtcircuit şi chiar un incendiu.

Aceasta este cea mai mare operaţiune de rechemare la service demarată de Toyota care nu are are legătură cu airbagurile produse de Takata Corp.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri