Uber promite mașini zburătoare

Data actualizării: Data publicării:
uber_20flying_20car.0

uber_20flying_20car.0

În mai puțin de un deceniu, Uber a redefinit ideea de muncă flexibilă și îngenuncheat industria de taxi din toată lumea. Compania a lansat de curând o flotă de mașini care se conduc singure de la Pittsburgh. Astăzi, Uber promite mașini zburătoare.

Uber a publicat un plan de a lansa serviciul Elevate, un serviciu „transport urban prin aer la cerere”. Adică lucrează la un proiect de mașină zburătoare.

Proiectul ambițios, semnalat prima dată de cei de la Wired, ar fi un salt uriaș pentru o companie care a modificat deja în mod fundamental modul în care ne gândim la muncă și transport. Dar, mai important, s-ar putea dovedi a fi o modalitate eficientă de a scăpa de durerile de cap de zi cu zi provocate de drumurile prin oraș. O călătorie de două ore și 12 de minute de la San Francisco la San Jose ar putea fi făcută în 15 minute cu mașina zburătoare, se arată în proiectul Uber.

uber masini

Uber vrea ca serviciul său de taxiuri zburătoare să funcționeze ca o rețea de aeronave electrice ușoare care decolează și ateriza pe verticală, de pe heliporturile urbane și acoperișurile zgârie-norilor. Aceste VTOL (vertical take off and landing) vor funcționa folosind aripi fixe și prop-rotoare. Nu va mai fi necesară purtarea căștilor de anulare a zgomotului. Uber spune VTOL-urile sale vor fi cu 15 decibeli mai silențioase decât elicopterele. Aeronava va fi în măsură să zboare peste 150 de kilometri la o viteză de 100km/h cu o singură încărcare.

Uber spune că nu plănuiește să proiecteze și să construiască mașinile zburătoare, ci să „contribuie la ecosistemul VTOL în curs de formare, dar în creștere și să înceapă să joace orice rol util pentru a accelera dezvoltarea acestei industrii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri