S-a stabilit valoarea ecotichetelor pentru maşinile electrice - proiect

Data actualizării: Data publicării:
electric-cars-15758875

Valoarea ecotichetului acordat celor care vor să-şi achiziţioneze un autovehicul nou 100% electric va fi, în acest an, de 45.000 de lei, în timp ce pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, se va acorda un voucher de 20.000 de lei.

electric-cars-15758875

Informaţiile sunt cuprinse în Ghidul de finanţare destinat programului multianual 2017 - 2019, dedicat promovării vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Din informaţiile postate în dezbatere publică reiese faptul că, în cadrul programului, se vor acorda două tipuri de ecotichete valorice.

Unul dintre acestea va fi în cuantum de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.

Al doilea tip, în valoare de 20.000 de lei, va acoperi o parte din preţul plătir de către cumpărător pentru un autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Solicitantul beneficiază de un singur ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou 100% electric sau a unui autovehicul nou electric hibrid (autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară), sub rezerva îndeplinirii condiţiilor şi respectării unor termene prevăzute în Ghidul de finanţare.

În acelaşi timp, solicitantul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi integral electrice sau autovehicule noi electrice hibride, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe ecotichete.

Ecotichetul se scade din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului achiziţionat, diferenţa fiind asigurată de către solicitant din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare sau finanţare în baza unui contract de leasing financiar.

Sursa Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri